جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد مراسم گرامیداشت مقام «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» در مشهد برگزار شد (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

گفتگو با سیدجواد رحیم‌زاده، کارگردان «یازده چمدان» | نمایشی درباره مهاجرت مغز‌های نوجوان

  • کد خبر: ۶۰۰۷۲
  • ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۳
گفتگو با سیدجواد رحیم‌زاده، کارگردان «یازده چمدان» | نمایشی درباره مهاجرت مغز‌های نوجوان
«یازده چمدان» نمایشی به‌نویسندگی و کارگردانی سیدجواد رحیم‌زاده است که از فردا (۱۱ اسفندماه) روی صحنه پردیس تئاتر مستقل مشهد خواهد رفت.
امیری | شهرآرانیوز - «یازده چمدان» نمایشی است درباره عده‌ای نوجوان که به یک ایستگاه قطار می‌روند و در آنجا متوجه می‌شوند قرار است اتفاقاتی برای آن‌ها بیفتد.
 
گفتگو با کارگردان «یازده چمدان» | نمایشی درباره مهاجرت مغز‌های نوجوان
 
سیدجواد رحیم‌زاده در توضیح محتوای این نمایش می‌گوید: «یازده چمدان» نگاهی دارد به نخبه‌های علمی، فرهنگی و هنری که تصمیم به مهاجرت می‌گیرند یا از آن‌ها برای مهاجرت دعوت می‌شود. در اصل این نمایش به پدیده مهاجرت مغز‌ها (نوجوان‌ها) می‌پردازد.
 
رحیم‌زاده این اثر را در کارگاه آموزشی پردیس تئاتر مستقل تولید کرده است. به‌گفته او این اثر پیش از کرونا تمرین شده است، اما از زمان شیوع کرونا با یک‌سال وقفه بار دیگر تمرین شده و حالا قرار است اجرا شود.
 
 

تیزر نمایش

 

سختی تمرین در شرایط کرونا

رحیم‌زاده از مشکلات فراوان تمرین تئاتر در وضعیت کرونا می‌گوید: پس از یک‌سال، جمع‌کردن بچه‌ها دور هم آن‌هم در وضعیتی که همچنان نگرانی وجود دارد، کار سختی بود. ما کار را تقریبا از اول شروع کردیم. چند بازیگر عوض شدند و بخش‌هایی از کار هم تغییر کرد، اما کلیت این مجموعه همان چیزی است که همان یک‌سال گذشته جمع‌بندی کرده بودیم.

او در ادامه صحبت‌هایش می‌گوید که همین امسال هم که کار را دوباره آغاز کرده‌اند، به بچه‌های گروه وعده اجرا نداده، زیرا شرایط پیش‌بینی‌پذیر نبوده است و بچه‌ها قبول کرد‌ه‌اند که کار را حتی اگر اجرا نشد، انجام دهند تا دست‌کم تمرینی باشد برای فعالیت تئاتری آن‌ها.

 

گفتگو با کارگردان «یازده چمدان» | نمایشی درباره مهاجرت مغز‌های نوجوان


باید با نوجوانان دوست شد

رحیم‌زاده که سال‌هاست به‌عنوان نویسنده و کارگردان در حوزه کودک و نوجوان فعالیت می‌کند، در بخشی دیگر از صحبت‌هایش از سختی کار با نوجوانان می‌گوید: قطعا کار با خردسال و نوجوان سختی‌های خودش را دارد. یک سختی آن این است که ما باید فارغ از دورانی که خودمان گذراندیم با نوجوان‌های امروزی ارتباط برقرار کنیم. باید سعی کنیم بدون اصرار بر معیار‌های خودمان حرف آن‌ها را بفهمیم و نباید آن‌ها را باتوجه‌به بایدونباید‌های خودمان بسنجیم و نیز باید بتوانیم باهم دوست باشیم.

او همچنین از شیرینی و خوبی‌های کار با نوجوانان هم حرف‌هایی دارد: کمک و هم‌فکری بچه‌ها در کار بی‌نظیر است. آن‌ها با نظرهایشان به روند صعودی کار کمک می‌کنند، به‌گونه‌ای که اگر من یک جلسه نباشم، خودشان روند تمرین را ادامه می‌دهند. با وجود اینکه در برخی کار‌ها درباره محتوای کار اختلاف سلیقه‌هایی هست و گاه نوجوانان نظر‌های مختلفی دارند، به روند کلی کار ما ضربه نمی‌زند.

رحیم‌زاده می‌گوید در زمان تمرین همین نمایش «یازده چمدان» از این دست اختلاف‌نظر‌ها وجود داشته است و در بین بازیگران نمایشی که درباره فرار مغز‌ها بازی می‌کنند، افرادی درحال برنامه‌ریزی برای رفتن به خارج از کشور هستند، اما این باعث نمی‌شود کار ضربه بخورد، زیرا اتفاقا فضایی برای بحث و تبادل نظر هم به وجود می‌آید و چه‌بسا تأثیرات این بحث‌ها بعد‌ها نمایان شود.

او توضیح می‌دهد: در میان همه بحث‌ها و اختلاف‌نظر‌هایی که ممکن است وجود داشته باشد، روی خط تعادل حرکت و بدون جانب‌داری عمل می‌کنیم و گاهی می‌گذاریم تا تماشاگر به نتیجه کار فکر کند. در همین اثر خود من، نمایشنامه‌ای کارگاهی را جمع‌بندی کردم و با تکیه بر هویت، ریشه‌ها، ماندن و کمک‌کردن به پایان رساندم.
 
 

بیشتر بخوانید:
 

 

حمایت‌مان کنید

رحیم‌زاده در پایان می‌گوید: توقع داریم شهرداری، ارشاد و همه ارگان‌هایی که متولی‌اند یا می‌توانند به تئاتر مشهد کمک کنند، از این اثر حمایت و آن را تبلیغ کنند. امیدوارم مسئولان درک کنند که رسیدن به اجرای نمایش خیلی سخت بود.
 
تمرین با ماسک‌‎های چندلایه واقعا کار سختی است و امیدوارم مرحله اجرا هم به‌نحوی باشد که بچه‌ها انگیزه ادامه کار داشته باشند و ما این گروه خلاق را از دست ندهیم.
 


یاسمین احمدزاده، ویدا اسماعیل‌زاده، پرستش بنی اسدی مقدم، پانیذ پهلوانلی، سوگند جمیلی، نیکی خدیوی، عسل عباسی، کیانا عسکرخانی، رها فانی پاکدل، سارا محمد زاده، مریم مقدس، روژان نیازی بازیگران نمایش «یازده چمدان» هستند. 

طراح صحنه و مشاور کارگردان، عادل توکلی و موسیقی نمایش بر عهده میلاد قنبری است. 

 

فاطمه اکرمی، شیدا ملاصفا، امیر حسین غفاری، ستایش آراسته، فاطمه حجازی و محسن عنایتی دیگر عوامل این نمایش هستند. 


نمایش «یازده چمدان» تا ۲۵ اسفندماه در سالن صدنفری انوشیروان ارجمند پردیس مستقل تئاتر مشهد و با ظرفیت ۵۰ نفر اجرا می‌شود.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->